Schoorsteenveger

Schoorsteenveger: prijzen en mogelijkheden schouwonderhoud en schoorsteenrenovatie

Over ons

We gebruiken een staalborstel die geschikt is voor de grootte van uw schoorsteen om resten van de binnenmuren te schrobben. Als onderdeel van de service worden zeildoeken onderaan de open haard geplaatst en worden inspanningen gedaan om de rommel minimaal te houden. Lees meer over een schoorsteenveger op www.schoorsteenvegersnel.be

Huiseigenaren vertrouwen ons

Voor een goede reden. We hebben onszelf keer op keer bewezen. Bij elke gelegenheid bieden we kwaliteitsoplossingen van de hoogste waarde voor lokale huiseigenaren.

Onze diensten

Waterdicht

We gebruiken producten die specifiek zijn ontworpen om het porusmetselwerk en het beton van schoorstenen te penetreren en af ​​te dichten.

Crown reparaties

Wij zorgen ervoor dat uw schoorsteenkronen de bovenkant van de schoorsteen afdekken en afdichten van de schoorsteenvoering tot de schoorsteenrand.

Knipperende reparaties

Knippert is de afdichting tussen het dakbedekkingsmateriaal en de schoorsteen. Knipperen voorkomt dat regenwater door de schoorsteen naar woonruimtes stroomt waar het plafonds kan beschadigen.

Tuckpointing

We vervangen ontbrekende of losse mortel in bakstenen schoorstenen.

Droger Ontluchting Reiniging

Laat uw droger geen brandgevaar worden omdat deze niet regelmatig en niet goed wordt schoongemaakt.

Geglazuurde creosootverwijdering

Tijdens het vegen van de schoorsteen gebruiken we de chemische behandeling om dikke, teerachtige creosoot te veranderen in een schilferige en hanteerbare consistentie.

Onze Getuigenissen

Heel voorzichtig met onze meubels en tapijten en hebben het allemaal erg schoon achtergelaten. Zal ze zeker weer bellen.
Mary D. Jenkins
Supergemakkelijke en snelle toegang en toch zeer beveiligde service.
Ryan B. Braun
Bedankt voor het geweldige werk en de glimlach die voor een goede dosis wordt geworpen.
Sharon M. Dole

Nieuwste vorm onze blog

Dingen

Dingen om te weten voordat uw schoorsteen wordt schoongemaakt

U wilt dat de schoorsteenveger:

• Controleer de vuurhaard op beschadigde baksteen en ontbrekende of afbrokkelende mortel.
• Open de klep volledig om er zeker van te zijn dat deze vrij kan bewegen en goed tegen het rookplateau past.
• Gebruik een zaklamp om de demper te controleren op scheuren, putjes of verroeste delen. (Gebroken of gecorrodeerde dempers moeten worden vervangen door een professional.)
• Zoek naar vuil dat de luchtstroom kan belemmeren en verwijder het.
• Controleer op gebroken of beschadigde stenen of rookkanalen. (Verticale scheurvorming in de voering is een zeker teken van een eerdere schoorsteenbrand en is een ernstig probleem dat moet worden gerepareerd.)
• Controleer en verwijder creosootafzettingen groter dan 1/8 inch dik. Het vegen van een schoorsteen wordt niet als huisverbetering beschouwd, maar alle reparaties vallen onder de Home Improvement Law, zoals installatie of reparatie van een schoorsteenkap, voeringvervanging of reparatie, en zelfs mortelvervanging.
Als bij het reinigen van uw schoorsteen uw schoorsteenveger u vertelt dat er schade is die moet worden vervangen of gerepareerd, moet u contact opnemen met uw plaatselijke bouwbeambte en vragen of de activiteit een bouwvergunning vereist.

• Reparaties die onder de Home Improvement Law vallen, omvatten alles van installatie of reparatie van een schoorsteenkap, vervanging of reparatie van voering, en zelfs vervanging van mortel. Als bij het reinigen van uw schoorsteen uw schoorsteenveger u vertelt dat er schade is die moet worden vervangen of gerepareerd, neem dan eerst contact op met uw plaatselijke bouwambtenaar en vraag of de activiteit een bouwvergunning vereist. Zoek dan een geregistreerde huisverbeteraar om het werk te doen. Het kan dezelfde persoon zijn die uw schoorsteen heeft schoongemaakt, maar dat hoeft niet zo te zijn.
• Aannemers die zijn geregistreerd bij het Department of Consumer Protection moeten een door Connecticut uitgegeven certificaat voor verbetering van de woning bij zich hebben. De verkopers moeten het certificaat ook bij zich hebben

Voorkom fraude bij schoorsteenreparatie

• Huur NOOIT een schoorsteenveger die onuitgenodigd aan uw deur verschijnt. Er zijn veel huisverbeteringszwendel die vaak profiteren van nietsvermoedende huiseigenaren; fly-by-night schoorsteenveger zwendel is een van de meest voorkomende.
• Let op telemarketingaanbiedingen waarbij iemand u een zeer, zeer lage prijs aanbiedt om uw schoorsteen te komen schoonmaken. Als iemand probeert binnen te komen voor een zeer lage prijs of u uit het niets belt, willen ze misschien gewoon hun voet tussen de deur krijgen, omdat ze echt op zoek zijn naar een soort reparatiewerk.


• Sommige oplichters bieden foto’s waarvan ze beweren dat ze van binnen of buiten uw schoorsteen zijn, als bewijs om u te overtuigen dat uw schoorsteen gerepareerd moet worden. Je moet er zeker van zijn dat de foto’s daadwerkelijk van je huis zijn. Dus alle foto’s die worden verstrekt om werk te doen, moeten iets op de foto of op de achtergrond bevatten dat het als uw huis identificeert.

schoorsteen

Must-Have schoorsteenvegers voor servicetechnieken in 2019

Essentiële schoorsteenvegerborstels

Elke schoorsteenveger heeft een vertrouwde staalborstel waarop ze vertrouwen om moeilijk bereikbare hoekjes en gaten aan te vallen. Deze zijn vooral effectief voor metselwerkschoorstenen met kleischoorstenen. Een topkeuze voor een staalborstel is de Master Sweep Wire Chimney Brush uitgerust met een heavy-duty, dubbele spiraalvormige spil. Dit type borstel kan voldoende zijn om de geglazuurde of teerachtige creosootafzettingen langs een schoorsteen af ​​te slaan, maar soms moet je de grote pistolen meenemen voor de schoorsteen waarvan je weet dat je al jaren niet het zakelijke einde van een borstel ziet.

Kracht veegsysteem

Als het gaat om een ​​van de meest effectieve tools van het vak, knikken we onze doppen naar het SnapLok Power Sweeping Flue-systeem. Deze roterende reinigingsoplossing levert het gemotoriseerde vermogen van een elektrisch gereedschap met de duurzaamheid die alleen stevige nylon staven met een knopvergrendelingssysteem kunnen bieden. De lange, in elkaar grijpende draadhendel is uitzonderlijk sterk en verstelbaar om vrijwel elke vorm van rookkanaal te overwinnen.
Met aanpasbare reinigingskopopties, kunt u precies de juiste reinigingsmethode leveren die nodig is om een ​​afgezet rookkanaal te vegen. Of het nu gaat om een ​​roterende molborstel of de Death Star PowerWhip, dit reinigingssysteem is een van de meest vertrouwde oplossingen die momenteel op de markt zijn.

Borstel van polypropyleen

In tegenstelling tot de staalborstel is een polypropyleenborstel een zacht alternatief voor schoorstenen met bepaalde voeringen. Wanneer een schoorsteen is bekleed met een duur metaal zoals roestvrij staal, wilt u ervoor zorgen dat de borstel het staal niet krast of beschadigt. Een zachte polyborstel zorgt ervoor dat de garantie op de stalen voering van de huiseigenaar niet ongeldig wordt door onnodig krassen en schuren.
De Rock-Pro Poly-schoorsteenborstel is een uitstekende keuze voor al uw roestvrijstalen uitdagingen. De polypropyleenharen zorgen ervoor dat het bestand is tegen het zure effect van kolen, olie en gaskanalen op uw gereedschap. Je wilt deze borstel handig houden voor wanneer je de ronde, metalen schoorstenen tegenkomt die je meestal in prefab-eenheden aantreft.

Rookkamerborstel

De schoorsteenvoering is niet het enige deel van de schoorsteen dat vatbaar is voor opbouw van creosoot. Als u de juiste soort rookkamerborstel hebt om afzettingen van creosoot te verbreken, zorgt u ervoor dat de rookkamer geen gevaren oplevert. De Stiff Smoke Chamber ButtonLok spinborstel biedt een uitzonderlijk bewegingsbereik – ideaal voor het bereiken van scheuren of lastige hoeken.

Schoorsteenveger van industriële kwaliteit met filters met meerdere fasen

Wanneer je thuis iemand onderhoudt aan zijn schoorsteen, kan het moeilijk zijn om je werkruimte schoon en ingesloten te houden. Het hebben van het juiste vacuüm is essentieel om rotzooi te voorkomen en om alle verontreinigende stoffen te verwijderen die vrijkomen tijdens het reinigingsproces. Om de integriteit van de luchtkwaliteit in huis te behouden, is een vacuüm met professionele filters een must.
De SootMaster® 641M heeft de dubbele filtratie die nodig is om vervuilde puin te verstikken, evenals een flexibele slang voor een groter bereik. De 6-gallon bus en metalen slang bieden superieure weerstand tegen hete kolen, zodat uw stofzuiger niet per ongeluk in huis verbrandt – een onfeilbare keuze voor de slimme veegmachine.

Wat er gebeurt als je de schoorsteen laat vegen

Een open haard kan nostalgie naar voren brengen en u herinneren aan vroeger. Dat gevoel is speciaal en je moet dingen hetzelfde houden. Maar er is nog iets waarover u zich zorgen moet maken. Het reinigingsproces speelt een grote rol bij het reinigen van de lucht en u zult een betere omgeving hebben om in te wonen. Tegelijkertijd zijn de dingen misschien niet zo goed als mensen binnenkomen om uw schoorsteen schoon te maken. Dus, om je een beter perspectief te geven, hier is hoe het naar beneden gaat.

Het proces begrijpen

Voordat u op de hoofdonderdelen ingaat, moet u een goed idee krijgen van wat het is. Schoorsteenvegers zijn gecertificeerde personen die bij u thuis komen met een set apparatuur. Ze reinigen je schoorsteen en rookkanaal van het hout dat in het verleden is verbrand. Het proces is van cruciaal belang, omdat het een groot deel bestrijkt en u helpt om frisse lucht in te ademen. De sfeer in de hele plaats zal worden omgezet, en uw huis zou er schoon en nieuw uitzien.

Het proces

Deze technici of personen gebruiken lange staven en zware metalen borstelstructuren om dingen op de juiste manier voort te zetten. Ze brengen geen schade toe aan uw huis, aangezien de veiligheidsprocedures goed op zijn plaats zijn. Het proces varieert op basis van het bedrijf en de strategie die zij hanteren. Dus ze kunnen ofwel beginnen bij de schoorsteen of zich een weg banen naar de bovenkant van je schoorsteen. Alle zaken die vallen zullen worden weggevaagd, en je kunt verwachten dat dergelijke deeltjes schoon zijn. De plaats zal er niet eerder uitzien en u kunt uw investering als de moeite waard beschouwen.

De voorbereiding

Afgezien van het hele proces dat plaatsvindt, moet u ook uw huis instellen voordat ze hetzelfde krijgen. Meubels en verschillende andere dingen die in de buurt van de schoorsteen zijn geplaatst, moeten worden verwijderd en u moet een andere plaats zoeken. Uw huis moet worden gecontroleerd omdat uw schoorsteen gemakkelijk toegankelijk moet zijn. Het is een goed idee om je meubels en verschillende andere artikelen te bedekken en we raden je aan hetzelfde te doen. Voor de veiligheid zijn we ook van mening dat alleen experts in de kamer moeten zijn, zodat u eruit kunt.

De significantie

Zoals eerder vermeld, bent u vrij duidelijk over de noodzaak om deze activiteit uit te voeren. Afgezien van de lucht, bent u ook bezig met het wegwerken van veel deeltjes die na zoveel jaren in de plaats zitten. Je kunt het beschouwen als renovatie vanwege de nieuwe look die je adem zou kunnen afnemen. Neem daarom contact op met de juiste groep mensen en voer de taak zo snel mogelijk uit.

Schoorsteen

Wat zijn de 4 soorten reinigingsmethoden voor schoorstenen?

Reinigingsmethoden voor schoorstenen

Schoorstenen zijn onderhevig aan roet, hitte en stof die ontstaan ​​door het verbranden van brandhout. Het is van essentieel belang dat het regelmatig wordt schoongemaakt om de veiligheid te waarborgen. Schoorsteenreiniging omvat het reinigen van stof en roet en het verwijderen van creosoot van schoorsteenwanden. Stofzuiger, bezemschoorsteenborstel, schop, metalen emmer, ladder, zaklamp, bril of stofmasker, spiegel, tape enz. Zijn enkele van de hulpmiddelen die nodig zijn voor het reinigen van schoorstenen. Weet wat de 4 belangrijkste soorten methoden zijn die worden gebruikt voor het reinigen van schoorstenen.
De techniek omvat het gebruik van een schoorsteenborstel om de schoorsteenopening te reinigen. De schoorsteenborstel wordt binnen de schoorsteenwanden neergelaten. Een metalen staaf kan worden aangepast en bevestigd aan de borstel van de schoorsteen om het onderste gedeelte van de schoorsteenwanden te bereiken. Staven moeten worden toegevoegd om de benodigde lengte voor het reinigen te bereiken. Het puin en het pak worden verzameld aan het einde van de open haard in het huis.

Gewicht methode

De techniek lijkt bijna op de eerste. In plaats van staven is touw samen met de trekring bevestigd aan de schoorsteenborstel. Er wordt ook gebruik gemaakt van gewichten. Met schoorsteenborstel wordt een opstelling met gewicht, touw en trekring gemonteerd. De borstel wordt omhoog en omlaag gebracht om de binnenmuren van de schoorsteen te schrobben. Bij deze methode kan de open haard worden gesloten en kan het opruimen worden opgenomen.

Staafmethode van onder naar boven

De reiniging wordt uitgevoerd van de open haard naar het bovenste gedeelte van de schoorsteen. Het enige voordeel van deze methode is het feit dat men niet naar het dak hoeft te klimmen. Als alternatief kan de techniek resulteren in rommelige resultaten, gezien het feit dat de open haard nog steeds open is. Het is belangrijk om veel zeilen en doeken te gebruiken om het meubilair en de vloer rond het gebied schoon te houden. Anders moeten reparateurs van houtkachels worden opgeroepen.

 

Dual Line-methode

Dit schoorsteenvegingsproces vereist twee personen. De schoonmaakster bindt het touw aan beide uiteinden van de borstel. Eén schoonmaker trekt het touw van bovenaf op, terwijl een andere uit het onderste gedeelte van de schoorsteen trekt. Elke reiniger draait om de beurt aan het touw om de borstel naar beneden en naar boven te verplaatsen en zo de binnenwanden van een schoorsteen te schrobben. Dit is een andere rommelige techniek, aangezien de deuren van de haard open blijven. Houtkachel inzetstukken en gashaarden moeten op hun plaats worden gehouden om de rommel te verminderen.

Inschrijfformulier