schoonmaak

Dingen om te weten voordat uw schoorsteen wordt schoongemaakt

Dingen

U wilt dat de schoorsteenveger:

• Controleer de vuurhaard op beschadigde baksteen en ontbrekende of afbrokkelende mortel.
• Open de klep volledig om er zeker van te zijn dat deze vrij kan bewegen en goed tegen het rookplateau past.
• Gebruik een zaklamp om de demper te controleren op scheuren, putjes of verroeste delen. (Gebroken of gecorrodeerde dempers moeten worden vervangen door een professional.)
• Zoek naar vuil dat de luchtstroom kan belemmeren en verwijder het.
• Controleer op gebroken of beschadigde stenen of rookkanalen. (Verticale scheurvorming in de voering is een zeker teken van een eerdere schoorsteenbrand en is een ernstig probleem dat moet worden gerepareerd.)
• Controleer en verwijder creosootafzettingen groter dan 1/8 inch dik. Het vegen van een schoorsteen wordt niet als huisverbetering beschouwd, maar alle reparaties vallen onder de Home Improvement Law, zoals installatie of reparatie van een schoorsteenkap, voeringvervanging of reparatie, en zelfs mortelvervanging.
Als bij het reinigen van uw schoorsteen uw schoorsteenveger u vertelt dat er schade is die moet worden vervangen of gerepareerd, moet u contact opnemen met uw plaatselijke bouwbeambte en vragen of de activiteit een bouwvergunning vereist.

• Reparaties die onder de Home Improvement Law vallen, omvatten alles van installatie of reparatie van een schoorsteenkap, vervanging of reparatie van voering, en zelfs vervanging van mortel. Als bij het reinigen van uw schoorsteen uw schoorsteenveger u vertelt dat er schade is die moet worden vervangen of gerepareerd, neem dan eerst contact op met uw plaatselijke bouwambtenaar en vraag of de activiteit een bouwvergunning vereist. Zoek dan een geregistreerde huisverbeteraar om het werk te doen. Het kan dezelfde persoon zijn die uw schoorsteen heeft schoongemaakt, maar dat hoeft niet zo te zijn.
• Aannemers die zijn geregistreerd bij het Department of Consumer Protection moeten een door Connecticut uitgegeven certificaat voor verbetering van de woning bij zich hebben. De verkopers moeten het certificaat ook bij zich hebben

Voorkom fraude bij schoorsteenreparatie

• Huur NOOIT een schoorsteenveger die onuitgenodigd aan uw deur verschijnt. Er zijn veel huisverbeteringszwendel die vaak profiteren van nietsvermoedende huiseigenaren; fly-by-night schoorsteenveger zwendel is een van de meest voorkomende.
• Let op telemarketingaanbiedingen waarbij iemand u een zeer, zeer lage prijs aanbiedt om uw schoorsteen te komen schoonmaken. Als iemand probeert binnen te komen voor een zeer lage prijs of u uit het niets belt, willen ze misschien gewoon hun voet tussen de deur krijgen, omdat ze echt op zoek zijn naar een soort reparatiewerk.


• Sommige oplichters bieden foto’s waarvan ze beweren dat ze van binnen of buiten uw schoorsteen zijn, als bewijs om u te overtuigen dat uw schoorsteen gerepareerd moet worden. Je moet er zeker van zijn dat de foto’s daadwerkelijk van je huis zijn. Dus alle foto’s die worden verstrekt om werk te doen, moeten iets op de foto of op de achtergrond bevatten dat het als uw huis identificeert.