schoorsteenvegers

Must-Have schoorsteenvegers voor servicetechnieken in 2019

schoorsteen

Essentiële schoorsteenvegerborstels

Elke schoorsteenveger heeft een vertrouwde staalborstel waarop ze vertrouwen om moeilijk bereikbare hoekjes en gaten aan te vallen. Deze zijn vooral effectief voor metselwerkschoorstenen met kleischoorstenen. Een topkeuze voor een staalborstel is de Master Sweep Wire Chimney Brush uitgerust met een heavy-duty, dubbele spiraalvormige spil. Dit type borstel kan voldoende zijn om de geglazuurde of teerachtige creosootafzettingen langs een schoorsteen af ​​te slaan, maar soms moet je de grote pistolen meenemen voor de schoorsteen waarvan je weet dat je al jaren niet het zakelijke einde van een borstel ziet.

Kracht veegsysteem

Als het gaat om een ​​van de meest effectieve tools van het vak, knikken we onze doppen naar het SnapLok Power Sweeping Flue-systeem. Deze roterende reinigingsoplossing levert het gemotoriseerde vermogen van een elektrisch gereedschap met de duurzaamheid die alleen stevige nylon staven met een knopvergrendelingssysteem kunnen bieden. De lange, in elkaar grijpende draadhendel is uitzonderlijk sterk en verstelbaar om vrijwel elke vorm van rookkanaal te overwinnen.
Met aanpasbare reinigingskopopties, kunt u precies de juiste reinigingsmethode leveren die nodig is om een ​​afgezet rookkanaal te vegen. Of het nu gaat om een ​​roterende molborstel of de Death Star PowerWhip, dit reinigingssysteem is een van de meest vertrouwde oplossingen die momenteel op de markt zijn.

Borstel van polypropyleen

In tegenstelling tot de staalborstel is een polypropyleenborstel een zacht alternatief voor schoorstenen met bepaalde voeringen. Wanneer een schoorsteen is bekleed met een duur metaal zoals roestvrij staal, wilt u ervoor zorgen dat de borstel het staal niet krast of beschadigt. Een zachte polyborstel zorgt ervoor dat de garantie op de stalen voering van de huiseigenaar niet ongeldig wordt door onnodig krassen en schuren.
De Rock-Pro Poly-schoorsteenborstel is een uitstekende keuze voor al uw roestvrijstalen uitdagingen. De polypropyleenharen zorgen ervoor dat het bestand is tegen het zure effect van kolen, olie en gaskanalen op uw gereedschap. Je wilt deze borstel handig houden voor wanneer je de ronde, metalen schoorstenen tegenkomt die je meestal in prefab-eenheden aantreft.

Rookkamerborstel

De schoorsteenvoering is niet het enige deel van de schoorsteen dat vatbaar is voor opbouw van creosoot. Als u de juiste soort rookkamerborstel hebt om afzettingen van creosoot te verbreken, zorgt u ervoor dat de rookkamer geen gevaren oplevert. De Stiff Smoke Chamber ButtonLok spinborstel biedt een uitzonderlijk bewegingsbereik – ideaal voor het bereiken van scheuren of lastige hoeken.

Schoorsteenveger van industriële kwaliteit met filters met meerdere fasen

Wanneer je thuis iemand onderhoudt aan zijn schoorsteen, kan het moeilijk zijn om je werkruimte schoon en ingesloten te houden. Het hebben van het juiste vacuüm is essentieel om rotzooi te voorkomen en om alle verontreinigende stoffen te verwijderen die vrijkomen tijdens het reinigingsproces. Om de integriteit van de luchtkwaliteit in huis te behouden, is een vacuüm met professionele filters een must.
De SootMaster® 641M heeft de dubbele filtratie die nodig is om vervuilde puin te verstikken, evenals een flexibele slang voor een groter bereik. De 6-gallon bus en metalen slang bieden superieure weerstand tegen hete kolen, zodat uw stofzuiger niet per ongeluk in huis verbrandt – een onfeilbare keuze voor de slimme veegmachine.