Schoorsteen

Wat zijn de 4 soorten reinigingsmethoden voor schoorstenen?

Schoorsteen

Reinigingsmethoden voor schoorstenen

Schoorstenen zijn onderhevig aan roet, hitte en stof die ontstaan ​​door het verbranden van brandhout. Het is van essentieel belang dat het regelmatig wordt schoongemaakt om de veiligheid te waarborgen. Schoorsteenreiniging omvat het reinigen van stof en roet en het verwijderen van creosoot van schoorsteenwanden. Stofzuiger, bezemschoorsteenborstel, schop, metalen emmer, ladder, zaklamp, bril of stofmasker, spiegel, tape enz. Zijn enkele van de hulpmiddelen die nodig zijn voor het reinigen van schoorstenen. Weet wat de 4 belangrijkste soorten methoden zijn die worden gebruikt voor het reinigen van schoorstenen.
De techniek omvat het gebruik van een schoorsteenborstel om de schoorsteenopening te reinigen. De schoorsteenborstel wordt binnen de schoorsteenwanden neergelaten. Een metalen staaf kan worden aangepast en bevestigd aan de borstel van de schoorsteen om het onderste gedeelte van de schoorsteenwanden te bereiken. Staven moeten worden toegevoegd om de benodigde lengte voor het reinigen te bereiken. Het puin en het pak worden verzameld aan het einde van de open haard in het huis.

Gewicht methode

De techniek lijkt bijna op de eerste. In plaats van staven is touw samen met de trekring bevestigd aan de schoorsteenborstel. Er wordt ook gebruik gemaakt van gewichten. Met schoorsteenborstel wordt een opstelling met gewicht, touw en trekring gemonteerd. De borstel wordt omhoog en omlaag gebracht om de binnenmuren van de schoorsteen te schrobben. Bij deze methode kan de open haard worden gesloten en kan het opruimen worden opgenomen.

Staafmethode van onder naar boven

De reiniging wordt uitgevoerd van de open haard naar het bovenste gedeelte van de schoorsteen. Het enige voordeel van deze methode is het feit dat men niet naar het dak hoeft te klimmen. Als alternatief kan de techniek resulteren in rommelige resultaten, gezien het feit dat de open haard nog steeds open is. Het is belangrijk om veel zeilen en doeken te gebruiken om het meubilair en de vloer rond het gebied schoon te houden. Anders moeten reparateurs van houtkachels worden opgeroepen.

 

Dual Line-methode

Dit schoorsteenvegingsproces vereist twee personen. De schoonmaakster bindt het touw aan beide uiteinden van de borstel. Eén schoonmaker trekt het touw van bovenaf op, terwijl een andere uit het onderste gedeelte van de schoorsteen trekt. Elke reiniger draait om de beurt aan het touw om de borstel naar beneden en naar boven te verplaatsen en zo de binnenwanden van een schoorsteen te schrobben. Dit is een andere rommelige techniek, aangezien de deuren van de haard open blijven. Houtkachel inzetstukken en gashaarden moeten op hun plaats worden gehouden om de rommel te verminderen.